هر آنچه نیاز است درباره ماهی دیسکس بدانید

ترجمه: علی قائمی
ویراستار: مسعود ناطقی
منبع: وب سایت discusguy

هر آنچه نیاز است درباره ماهی دیسکس بدانید:

آکواریوم‌ها باعث بهبود چشم انداز و فضای منازل می‌شوند. داشتن آکواریوم در منزل یک تزئین و دکور خوب به شمار می رود و می‌تواند مرکز جذب نگاه ها در منازل باشد. گاهی مردم در خانه در کنار آکواریوم مشغول صحبت می‌شوند. آماده کردن یک آکواریوم جذاب، رنگارنگ با دکور بسیار زیبا کار ساده‌ای نیست. در بین انواع ماهیان آب شیرین زیبا‌تر و خوشرنگ‌ تر از ماهی دیسکس نمی‌توان ماهی دیگری را پیشنهاد کرد. در اینجا نکات و حقایقی را راجع به این ماهی که به شما در نگهداری آن کمک می کند بیان می کنیم. 

 

ویژگی ها:

نام ماهی دیسکس از شکل بدن گرد و مسطح دیسک مانند آن گرفته شده است. این ماهی به رنگ ها و طرح های بدنی متنوعی وجود دارد. رنگ‌های بدن این ماهی شامل  رنگ سبز، قرمز، قهوه‌ای و آبی است. فرم بدنی منحصر به فرد، الگوهای رنگی خاص و تضادهای رنگی باعث شده دیسکس به عنوان یک ماهی معروف در بین آکواریوم داران شناخته شود.

به یک تانک دارای ماهی دیسکس و زیبایی آن  فکر کنید.



مشهور بودن این ماهی و تقاضای زیاد از جانب آکواریوم داران منجر به انجام تکثیر مصنوعی و ایجاد تنوع های رنگی بی نظیر شده است. اندازه ماهی دیسکس به گونه ای است که نگهداری آن در تمامی ابعاد آکواریوم ها امکان پذیر است. آنها از نظر طول تا ۱۵ سانتی متر و از نظر وزن تا ۲۵۰ گرم رشد می کنند. مانند اغلب حیوانات، ماهی نر از ماده بزرگتر است. ماهی دیسکس بومی آمریکای جنوبی است و در دریاچه های سیلابی و رودخانه های کم عمق آمازون یافت می شود.

رده بندی:

ماهی دیسکس به خانواده سیکلیده و جنس Symphysodon تعلق دارد. در حقیقت این ماهی تحت عنوان Symphysodon نیز نامیده می شود. سه نوع اصلی دیسکس وجود دارد. رنگ آبی و یا قهوه ای که گونه Symphysodon Aequifasciatus Pellegrin نامیده می شود  بطور گسترده ای در زیستگاه های آبی با کدورت بالاتر یافت می شود. رنگ قرمز که به‌عنوان Discuss Heckel  Symphysodon  نامیده می شود در آب‌های با کدورت بالا و نیز کدورت کم زندگی می‌کند و نوع سبز رنگ که Symphysodontarzoo  نام دارد در انواع زیستگاه‌های آبی با کدورت‌های مختلف یافت می‌شود.

 

تغذیه و تکثیر:

دیسکس معمولا در گروه های بزرگ زندگی می کند. این ماهی رفتار اجتماعی زیادی از خود نشان می دهد و با ماهیان دیگر به خوبی سازگار می شود. این ویژگی باعث می شود که دیسکس در تانک شما به خوبی زندگی کند. ماهی دیسکس در طبیعت معمولا از جلبک‌ها، حشرات، سخت پوستان، حلزون‌ها و کرم‌های آبزی تغذیه می‌کند. در آکواریوم‌ها این ماهی را با غذاهای پولکی با کیفیت بالا،غذاهای گرانولی، کرم خونی، کرم‌های سیاه و قلب گاو تغذیه می‌کنند. دیسکس نیاز به رژیم غذایی با پروتئین بالا دارد.

تکثیر این ماهی در خارج از گروه صورت می‌گیرد. مولدین از لاروهای خود به مدت دو هفته نگهداری می‌کنند. آنها نوزادان خود را با ترشحات موکوسی که از پوستشان خارج می‌شود تغذیه می‌کنند. در زمان ترشح لایه موکوسی سفید رنگ، رنگ بدن ماهی مولد اندکی تیره تر می‌شود و نوزادان از آن موکوس تغذیه می‌کنند. این دوره زمانی بسیار حساس است که شما باید به دقت شرایط را زیر نظر داشته باشید. از ناپلیوس آرتمیا برای تغذیه بچه ماهی های نورس قبل از آسیب زدن به پوست ماهی مولد استفاده کنید. از این زمان به بعد لارو ها به طور مستقل تغذیه می‌کنند و از والدین خود جدا می‌شوند و شما می‌توانید آنها را به تانک پرورشی دیگری منتقل کنید.

نگهداری:

ماهی دیسکس به حساس بودن و سخت بودن از نظر نگهداری مشهور شده است اما این موضوع واقعیت ندارد. با وجود اینکه این ماهی برای افراد تازه کار یا کسانی که به تازگی اقدام به راه اندازی آکواریوم کرده اند توصیه نمی‌شود اما در صورتی‌که شرایط و عناصر کافی و مناسب برای نگهداری این ماهی فراهم شود و در تانک مناسبی نگهداری شود به آسانی و بدون هیچ مشکلی سالم می‌ماند.دیسکس در آکواریوم به آب بسیار تمیز و شفاف نیاز دارد بنابراین لازم است که سیستم فیلتراسیون خوب و کارآمدی داشته باشید. ضمنا شما باید گاهی زمانی را برای تعویض آب و سیفون کردن اختصاص دهید. کیفیت و مقدار آبی که شما برای تعویض آب نیاز دارید به عوامل زیادی مانند ابعاد آکواریوم، نوع بستری که در تانک استفاده می‌کنید، تعداد ماهیان دیسکس در آکواریوم و مقدار گیاهان و تزئیناتی که در تانک وجود دارد بستگی دارد. برخلاف شایعاتی که در اینترنت می‌خوانید نیاز به تعویض هر روزه آب تانک نیست، مگر آنکه شما اقدام به تکثر ماهی دیسکس کنید. وقتی شما این ماهی را تکثیر می‌کنید حداقل یک مرتبه در روز باید آب تانک را سیفون کنید.

ماهی دیسکس با سایر ماهیان سازگاری خوبی دارد. این گونه ماهی با سرعت کمی شنا می کند. بنابراین دیسکس ترجیح میدهد با انواعی از ماهیان که به آرامی شنا می‌کنند زندگی کند. زندگی این ماهی به صورت گروهی است. آن‌ها در دسته‌هایی با تعداد زیاد احساس امنیت بیشتری دارند، بنابراین همیشه توصیه می‌شود این ماهی را به تعداد شش عدد به بالا در آکواریوم نگهداری کنید. اگر می‌خواهید یک جفت مولد داشته باشید توصیه می‌کنیم که حداقل در ابتدا دوازده عدد ماهی دیسکس را به آکواریوم معرفی کنید. به احتمال زیاد از این تعداد ماهی دو عدد با هم جفت می‌شوند.

شرایط آب مورد نیاز برای دیسکس:

ماهی دیسکس معمولا برای زندگی آب‌های گرم تر را ترجیح می‌دهد. بهترین دما برای نگهداری آن ها ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. بازه دمایی خوب و مطمئن برای این ماهی ۲۹ الی ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. بنابراین دقت کنید سایر گونه ماهیانی که در تانک همراه با ماهی دیسکس خود نگهداری می‌کنید تحمل دمای بالاتر آب رو داشته باشند زیرا اغلب گونه های معمول زینتی آب شیرین در آب‌های بسیار گرم زنده نمی مانند. دیسکس می‌تواند تا دمای ۳۲ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند اما توصیه می‌شود که دمای آب آکواریوم دیسکس بیشتر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد نشود.

امیدواریم مقاله فوق به شما در نگهداری هرچه بهتر از دیسکس های خود کمک کند.

 

 

مــــــوارد مـــرتــــبــــــط

کــلــمات کـلیــدی

نظـرات کاربـران

شما نیز می توانید نظر خود را در اینجا ثبت کنید.

متن نظر شما:
ثــــبــــت