چکر قلیائیت آب شور (ppm)
چکر قلیائیت آب شور (ppm)چکر قلیائیت آب شور (ppm)

توضیح کوتاه

به کمک چکرهای شرکت هانا می توانید به راحتی در حد تست های بسیار دقیق آزمایشگاهی پارمتر های مورد نظر خود را اندازه گیری کنید. اصولا تست های معمولی از دقت بالایی برخوردار نیستند در صورتی که این مجموعه از تستر های دارای دقت بسیار بالا قیمت مناسب و کاربری ساده هستند. برای استفاده از این محصول کافی است ابتدا دستگاه را با نمونه آب خود صفر کرده و بعد از اضافه کردن معرف های مربوطه و حل کردن آن ها در آب نمونه را در دستگاه قرار داده و دکمه دستگاه برای خواندن نمونه فشار دهید در این صورت زمان مورد نیاز توسط دستگاه گرفته شده و به صورت خودکار میزان دقیق تست مورد نظر بر روی نمایش گر ظاهر می شود. این دستگاه بسیار کوچک بوده و با اندازه LCD مناسب به راحتی قابل خواندن است و به صورت خودکار خاموش می شود. این دستگاه به شما در اندازه گیری میزان سختی بر حسب میلی گرم در لیتر کمک می کند که با ضرب عدد به دست آمده در ۰.۰۵۶ می توانید میزان سختی را بر حسب درجه dKH که واحد رایج تر در صنعت آکواریوم است به دست آورید. در زمان خرید به همراه دستگاه می توانید شیشه و درب مخصوص آزمایش را به همراه یک بطری از معرف مربوطه را برای انجام ۲۵ تست دریافت نمایید.

اشتراک مطلب

لیست قیمت

کد مدل توضیحات قیمت (تومان) تخفیف بن دریافتی اطلاع بده
5969 HI755 يكسال گارانتي - - - بـه زودی

مـــــشـــخـــصـــات

مــــــوارد مـــرتــــبــــــط

اطـلاعـات تـکمـیـلـی

ویژگی ها



  • استفاده ساده و بسیار دقیق تر از انواع کیت های تست شیمیایی موجود در بازار
  • طراحی شده برای اندازه گیری تنها یک پارامتر به صورت تخصصی
  • اندازه کوچک و دقت بالا
  • ایده آل برای اندازه گیری کیفیت آب در انواع آکواریوم های آب شور و شیرین، آبزی پروری، آموزش و تحقیق و در نهایت کشاورزی



اهمیت اندازه گیری سختی در آکواریوم های آب شور

تمامی انواع آبزیان دریایی صخره ساز یعنی انواع مرجان های سخت و بی مهرگان مختلف دریایی که اسکلت ها و صدف های مختلف برای خود در هنگام رشد تولید می کنند و برخی از انواع جلبک ها از جمله جلبک های کرولاین به مقادیر بالایی از کربنات برای ساخت اسکلت خود به همراه کلسیم نیاز دارند. این آبزیان قادر هستند با ترکیب کربنات و کلسیم ماده سخت بی کربنات کلسیم که پایه اصلی تمامی ساختار هاس اسکلتی است تولید نمایند.

از طرف دیگر بی کربنات ها با ترکیب با یون هیدروژن با بار مثبت میزان خاصیتی اسیدی آب را کاهش می دهد و با توجه به ادامه این واکنش در زمان حضور یون هیدروژن می تواند خاصیت بافری آب را افزایش دهد و باعث ثبات بیشتر میزان pH در آب آکواریوم ها شود.

از این رو اندازه گیری میزان سختی یا آلکالینیتی از اهمیت بسیار بالایی در انواع آکواریوم های آب شور بخصوص آکواریوم های مرجانی دارد. از آنجایی که با توجه به واکنش های مختلف و همچنین رشد مرجان ها و جلبک ها مقدار کربنات ها در آب آکواریوم کاهش پیدا می کند لازم است مقدار آن به صورت هفتگی در آکواریوم های مرجانی و ماهیانه در آکواریوم های فقط ماهی اندازه گیری شود و با توجه به میزان مصرف مقادیر لازم توسط محصولات مختلف به آب آکواریوم اضافه گردد. به طور کلی توصیه می شود میزان آلکالینیتی بین ۲.۴ تا ۴ meq/l و یا ۷ تا ۱۱ dkH و یا ۱۲۵ تا ۲۰۰ ppm نگهداشته شود. البته این مقادیر در برخی از آکواریوم های خاص لازم است با دقت بیشتری اندازه گیری شود که در ادامه برسی خواهد گردید.

آکواریوم های آب شور فقط ماهی

در این نوع از آکواریوم های میزان سختی برای تنظیم مقدار pH و ثابت نگهداشتن آن در طول شبانه روز از اهمیت بالایی برخوردار است و بهتر است بین ۸ تا ۱۱ dkH و یا ۱۴۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در لیتر نگهداشته شود. در این حالت لازم است مقدار سختی در ماه های اول راه اندازی به صورت هفتگی و بعد از پایدار شدن ساختار آکواریوم به صورت ماهیانه اندازه گیری شود.

آکواریوم های مرجانی با مرجان های نرم و یا مرجان های سخت پلیپ بزرگ LPS

در این دسته از آکواریوم ها بهتر است به دلیل مصرف کربنات این مقدار به صورت هفتگی به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانید مقدار آن را بین ۷ تا ۹ dkH ویا ۱۲۵ تا ۱۶۰ ppm نگهدارید. توجه داشته باشید که در این آکواریوم ها افزایش بیش از حد این مقدار می تواند باعث به هم خوردن تعادلات یونی در عناصر دیگر شود و امکان جذب عنصر های پایه دیگر توسط مرجان ها را کاهش دهد.

آکواریوم های مرجانی با مرجان های سخت با پلیپ کوچک SPS

در این دسته از آکواریوم ها به دلیل مصرف بسیار بالای کربنات باید مقدار دقیق مصرف بعد از انجام تست های دوره ای بسیار منظم به دقت مشخص شود و به کمک یک روش مناسب مثل پمپ های تزریق خودکار دقیقا به مقدار مصرف روزانه در چند نوبت در روز مقدار مناسب به آکواریوم اضافه شود. مقدار سختی در این آکواریوم با توجه به مطالعات جدید باید بین ۶.۵ تا ۸ dkH یا معادل ۱۱۶ تا ۱۴۳ میلی گرم در لیتر تنظیم شود. توجه داشته باشید که در این نوع از آکواریوم افزایش مقدارسختی می تواند جلوی رشد مناسب ساختار های اسکلتی در انواع مرجان ها را بگیرد و با جلوگیری از جذب عناصر باعث کاهش مقاومت اسکلت های مرجانی شود.


این دستگاه با سرعت، دقت و قیمت مناسب امکان اندازه گیری دقیق سختی را بر حسب ppm در اختیار شما قرار می دهد. این دستگاه توسط گروه های حرفه ای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با دستگاه های بسیار دقیق دیگر مورد آزمایش قرار گرفته است که نتایج با توجه به قیمت و سادگی کار با این دستگاه بسیار نزدیک به دستگاه های بسیار تخصصی و آزمایشگاهی است.

در آدرس اینترنتی زیر می توانید یکی از این مقالات و بررسی های انجام شده بر روی این دستگاه را که توسط سایت advanced aquarist انجام شده است مشاهده نمایید:

Hanna Checkers: Inexpensive Analytical Devices: Hanna Instruments Checkers: Alkalinity and Phosphate


دستورالعمل استفاده از دستگاه

  • ۱-با فشار دادن دکمه سیاه روی دستگاه آن را روشن کنید. تمامی المان های صفحه نمایش روشن می شود تا زمان نمایش کلمه Add و عبارت C1 و چشمک زدن عبارت Press منتظر بمانید.
  • ۲-شیشه مخصوص تست را تا خط نشانه ۱۰ میلی لیتر از آب نمونه (آکواریوم) پر کرده، درب آن را بسته و بعد از خشک و تمیز کردن درون دستگاه قرار داده و درب آن را ببندید.
  • ۳- دکمه دستگاه را یکبار فشار دهید، زمانی که کلمه Add و عبارت C2 و عبارت چشمک زن Press ظاهر شد دستگاه با آب نمونه شما صفر شده است.
  • ۴-ظرف شیشه ای را از دستگاه خارج کرده و به کمک سرنگ و سری مخصوص دقیقا به میزان ۱ میلی لیتر از محلول معرف را درون ظرف شیشه اضافه کرده و بعد از بستن درب آن را ۵ بار سر و ته کنید.
  • توجه داشته باشید که قبل از قرار دادن دوباره شیشه درون دستگاه هیچ قطره آبی بر روی دیواره خارجی شیشه وجود نداشته باشد و به خوبی خشک و به کمک پارچه مخصوص همراه دستگاه تمیز شده است.
  • ۵-شیشه را درون دستگاه قرار داده درب آن را ببندید و یکبار دکمه دستگاه را فشار دهید. دستگاه مقدار سختی را بر حسب ppm کربنات مشاهده خواهید نمود که می توانید برای تبدیل آن به درجه dkH عدد نمایش داده شده را در ۰.۰۵۶ ضرب کنید. همچنین می توانید با ضرب عدد نمایش داده شده در ۰.۰۲ مقدار سختی را بر حسب meq/l بدست آورید.

می توانید عدد حاصل را در کادر زیر وارد کرده و با زدن دکمه تبدیل مقادیر دقیق سختی را بر حسب واحد های مختلف مشاهده نمایید.

دستگاه به صورت خودکار بعد از ۱۰ دقیقه خاموش خواهد شد.



محاسبه گر تبدیل قلیاییت


نکات مهمی که در زمان تست باید به آن توجه داشته باشید

  • ۱-بسیار مهم است که آب نمونه حاوی هیچگونه ذرات معلقی نباشد.
  • ۲-لازم است قبل از قرار دادن شیشه درون دستگاه دیواره خارجی آن به صورت کامل خشک شود و هیچگونه اثر انگشت، چربی و یا گرد و غبار بر روی آن وجود نداشته باشد. بهتر است برای پاک کردن شیشه از دستمال مخصوصی که به همراه دستگاه است استفاده شود.
  • ۳-اصولا تکان دادن بطری می تواند باعث تولید حباب در آب شود که این موضوع می تواند باعث بروز خطا در دستگاه شود. لازم است با زدن ضربه های آرام به شیشه تمامی جباب ها قبل از قرار دادن شیشه در دستگاه حذف شود.
  • ۴-توجه داشته باشید که باید زمان بندی ها مطابق با دستورالعمل رعایت شود و از قرار دادن بیش از حد محلول بعد از اضافه کردن معرف در بیرون دستگاه جدا خودداری نمایید.
  • ۵-بسیار بسیار مهم است که بعد از پایان تست ظرف شیشه ای را از دستگاه خارج کرده و به خوبی با آب مناسب شسشتو دهید و در مجاورت هوا آن را خشک کنید.

کــلــمات کـلیــدی

نظـرات کاربـران

شما نیز می توانید نظر خود را در اینجا ثبت کنید.

متن نظر شما:
ثــــبــــت